Αφαίρεση Ιών από Υπολογιστή

Μία από τις πιο συχνές περιπτώσεις που καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε είναι όταν κάποιος υπολογιστής ή laptop έχει προσβληθεί από ιό. Η αφαίρεση των ιών από έναν υπολογιστή άλλες φορές είναι μία απλή διαδικασία και άλλες αρκετά πολύπλοκη. Το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να καθαρίσει ο υπολογιστής ή το laptop σας από κάποιον ιό τον οποίο κολλήσατε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ιών με τον οποίο έχει μολυνθεί καθώς και από την φύση των συγκεκριμένων ιών. Για παράδειγμα μπορεί ένας ιός τύπου trojan να είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθεί ενώ αντίστοιχα ένας ιός τύπου rootkit να καθιστά το έργο της αφαίρεσης των ιών μία αρκετά δύσκολη διαδικασία.

Iός στον Υπολογιστή – Τα πρώτα Σημάδια

Aργεί να εκτελέσει ακόμα και τις ποιο απλές λειτουργίες (άνοιγμα κάποιου προγράμματος). Το λάπτοπ για κάποιο λόγο δεν σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στο internet. Σας εμφανίζονται μηνύματα σχετικά με μόλυνση ιών ή spyware
Κάποιες λειτουργίες του υπολογιστή διακόπτονται χωρίς κάποια λογική αιτία (system restore, usb κτλ.). Δεν εμφανίζεται το πρόγραμμα antivirus που έχετε εγκαταστήσει στο laptop σας. Αυτές είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που σηματοδοτούν πιθανή μόλυνση από ιό. Αν χρησιμοποιείτε το internet και δεν έχετε εγκατεστημένο κάποιο antivirus μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αργά η γρήγορα ο υπολογιστής σας θα μολυνθεί από κάποιον ιό είτε το θέλετε είτε όχι. Η λύση είναι απλή. Χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ antivirus. Γνωρίζετε όμως ότι και πάλι δεν είστε 100% καλυμμένοι, είστε όμως ποιο ασφαλής από πριν. Εάν δε θέλετε να αγοράσετε κάποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν antivirus.
Image

Καθάρισμα Ιού από Αποθηκευτικά Μέσα (USB sticks, Εξωτερικούς Δίσκους)

Επειδή πολλές φορές δεν είναι μόνο ο υπολογιστής σας που έχει μολυνθεί από ιούς αλλά τα περισσότερα αποθηκευτικά μέσα (usb sticks, εξωτερικοί δίσκοι κτλ.) τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με αυτόν. Χρησιμοποιώντας ένα δικό μας laptop το οποίο είναι προστατευμένο από ένα πολύ ισχυρό antivirus έχουμε τη δυνατότητα να καθαρίσουμε ολοκληρωτικά το αποθηκευτικό σας μέσων και να κρατήσετε με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα σας ανέπαφα. Ο χρόνος του καθαρισμού του υπολογιστή ή των υπολοίπων αποθηκευτικών μέσων ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των δεδομένων παρόλα αυτά εμπειρικά θα σας πούμε ότι συνήθως δεν ξεπερνάει τη μισή με μία ώρα.
Όποια και αν είναι η περίπτωση το 99% των περιπτώσεων έχουμε τη δυνατότητα να σας καθαρίσουμε τον υπολογιστή ή το laptop από οποιοδήποτε κακόβουλο πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί χωρίς να χρειαστεί να γίνει format στον υπολογιστή.
ios_ypologisti

Καθαρισμός Ιών Υπολογιστή σε 3 βήματα

Εγκατάσταση ειδικών αντιβιωτικών προγραμμάτων
Σάρωση των μολυσμένων περιοχών του δίσκου και των άλλων μέσων
Αποκατάσταση του υπολογιστή στην αρχική του καλή λειτουργία
Τα εργαλεία καθαρισμού ιών που χρησιμοποιούμε (antivirus, συσκευές με write protection) είναι τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ανταποκρίνονται ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις μολύνσεων. Εάν δεν έχετε antivirus ή αυτό που έχετε δεν είναι τόσο αποτελεσματικό μπορούμε να σας προμηθεύσουμε εμείς με ένα και να το ρυθμίσουμε ούτως ώστε να μη χάνετε χρόνο για την αγορά και την εγκατάσταση του.

Iός στον Υπολογιστή – USB Sticks με Write Protection

Επίσης κάτι το οποίο χρειάζεται να γνωρίζετε είναι το ότι το 50% των μολύνσεων από ιούς προέρχονται από τις αποθηκευτικές συσκευές usb sticks ή αλλιώς flash drives. Καθότι οι περισσότερες συσκευές δεν έχουν κάποια ασφάλεια εγγραφής είναι πολύ εύκολο να μολυνθούν από ιούς. Όταν λοιπόν ο ανυποψίαστος χρήστης συνδέσει την εν λόγω συσκευή σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή (συμπεριλαμβανομένου και του δικό του) αμέσως οι ιοί από το usb stick μεταφέρονται στον εκάστοτε υπολογιστή.

Εξαιτίας της δουλειάς μας – και των πολλών μολυσμένων υπολογιστών που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά – αναγκαστήκαμε να βρούμε usb sticks τα οποία έχουν ασφάλεια εγγραφής δεδομένων (write protection). Με άλλα λόγια διαθέτουν ένα διακόπτη ο οποίος “κλειδώνει” τη συσκευή (read only) και δεν επιτρέπει κανένα αρχείο να εγγραφεί σε αυτήν. Όταν είστε σίγουροι ότι το μηχάνημα που εργάζεστε είναι καθαρό από ιούς τότε μπορείτε να απασφαλίζετε το διακόπτη και να γράφετε σε αυτήν όσα δεδομένα χρειάζεστε.

Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι πραγματικά σωτήριες για όλους τους χρήστες υπολογιστών και ειδικότερα για ανθρώπους που δουλεύουν σε πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές και θέλουν να έχουν τα δεδομένα και τον υπολογιστή τους ασφαλή και ανέπαφα. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 25 ευρώ για τα sticks του 1GB και αυξάνετε για usb flash sticks μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Information

Αξιόπιστο service στον υπολογιστή τον σταθερό το laptop σας και το κινητό σας, συντήρηση και αναβάθμιση.
Με δύο καταστήματα, Καλλιθέα και Χαλάνδρι είμαστε άμεσα διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σας ανάγκη.